logo

Duurzame energie: door gratis zonlicht heerlijk verwarmd water

Zelfs in Nederland schijnt de zon zo vaak, dat we haar energie ook binnenshuis kunnen gebruiken. Hoe? Met een zonneboiler! Hiermee maakt u in huis gebruik van gratis zonlicht voor het verwarmen van uw water. Zo bespaart u niet alleen geld, maar natuurlijk ook het milieu.

Kan dat wel in Nederland, zo'n zonneboiler?

Uw zonneboiler heeft al genoeg aan een flets zonnetje, dus werkt deze ook prima in Nederland. Al bij de eerste straal gaat de zonneboiler verwarmend aan het werk. Als het bewolkt is en de zon niet schijnt, zorgt uw ketel voor uw warme water. In Nederland geeft een zonneboiler uiteraard niet het hele jaar door een constante watertemperatuur. Dit betekent dat voor de winterperiode zogeheten naverwarming nodig is.

Bespaar op uw portemonnee en het milieu

Het grootste deel van het jaar kan uw zonneboiler de verwarming van het sanitaire water in zijn eentje gemakkelijk aan. Maar om een constante watertemperatuur te behouden, zal een CV-ketel vooral in de winterperiode, het water uit de boiler ‘naverwarmen' tot de gewenste temperatuur. Terwijl u er comfortabel en warmpjes bij zit, spaart u het milieu en verbruikt u minder gas.

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een boilervat van circa 100 liter op zolder. De zonnecollector bevat water dat bij fel zonlicht een temperatuur kan bereiken van 90°C.
1. Het water verwarmt via een dun leidingsysteem het koude drinkwater in de boiler.
2. Het warme water stroomt via de combiketel naar uw kraan.
3. Is het water te koud, dan brengt de naverwarmer het op de gewenste temperatuur.
De zonneboiler is beveiligd tegen bevriezing en oververhitting.

Het Remehe ZentaSOL zonneboilersysteem

De Remeha ZentaSOL bestaat uit een zonneboiler - een collectorwatervoorraadvat van een royale 110 liter - en naar wens 1 of 2 collectorpanelen voor op het dak. De zonnecollectoren vangen het zonlicht op en zetten dit om in warmte die wordt opgeslagen in het boilervat. Het leidingwater wordt via een spiraalvormige koperen leiding door het watervat gevoerd en daarbij opgewarmd, alvorens het naar de cv-ketel gaat.

De voordelen van de AWB StarMaster HR

Wij leveren het zonneboilersysteem van AWB: de AWB StarMaster HR. Dit zonneboilersysteem biedt u een aantal voordelen:
- Verwarmt veel water.
- Heeft een lange levensduur.
- Vergt weinig onderhoud.
- Is gunstig geprijsd.

Warmtepompen: comfortabel en energiebesparend

Wilt u aantoonbaar energie besparen? Overweegt u dan een zogeheten buitenlucht/water warmtepomp. Dit beproefde systeem kan bijdragen aan een energiereductie van 50% voor de verwarming van uw woning of het verwarmen van een zwembad. Hoe het werkt? We leggen het u graag in vogelvlucht uit. Een buitenlucht/water warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in warmwater voor het verwarmingssysteem of een boiler. De warmtepomp wordt op een beschutte plek buiten opgesteld en met leidingen verbonden met de vloer- en/of wandverwarming, warmtewisselaar voor het zwembad of op de boiler. Tot een buitentemperatuur van -20ºC kan de warmtepomp probleemloos functioneren. De warmtepomp kan ook samenwerken met andere warmte opwekkers. De SMO regelunit kan alle gewenste functies aansturen. Andere systemen zijn warmtepompen in combinatie met grondboringen of van oppervlaktewater. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of kijk op de website van Nibe.

Heeft u interesse in warmtepompen?

Dan kunnen wij u deze beide sites van harte aanbevelen: www.aardwarmtekorf.nl en www.danfoss.nl.

Warmteterugwinning bij ventilatie: WTW

Warmteterugwinning bij ventilatie is een methode van hergebruik van de warmte die in afvoerlucht of afvoerwater zit. Deze warmte wordt gebruikt om als voorverwarming voor bijvoorbeeld ventilatielucht of warmwater productie te dienen. Hierbij wordt alleen de warmte uit de afvoerlucht of afvoerwater hergebruikt. De afvoerlucht en afvoerwater zelf worden naar buiten afgevoerd. Dit is een erg milieuvriendelijke en energiebesparende oplossing.

Wilt u meer weten?

Neemt u dan contact met ons op. Wij informeren u graag!

MG ELECTRO SAPPEMEER B.V.

MG ELectro Sappemeer B.V. helpt u warm, luchtig, fris én energiek! Lees meer

BROCHURE

Meer informatie over ons? Download hier onze brochure! Download.

VCA-CERTIFICAAT

Meer informatie over ons VCA-certificaat? Download hier het certificaat! Download.

KIWA KVINL PROCESCERTIFICAAT

Meer informatie over ons Kiwa KvINL procescertificaat? Download hier het certificaat! Download.

BRL25-certificaat

Meer informatie over ons BRL25-certificaat? Download hier het certificaat! Download.

TECHNIEK NEDERLAND

Meer informatie over Techniek Nederland?

AVIC LEVERINGSVOORWAARDEN

Meer informatie over AVIC leveringsvoorwaarden? Download hier de voorwaarden! Download.

ALIB 2024 LEVERINGSVOORWAARDEN

Meer informatie over ALIB 2024 leveringsvoorwaarden? Download hier de voorwaarden! Download.

techniek nederland logo
logo_erkend_leerbedrijf-570x142
InstallQ logo RGB
Kiwa VCA logo NL
image